Veelgestelde Vragen

Waar zijn de bijenwasdoeken van gemaakt? De doeken bestaan uit 100% katoen, bijenwas en jojoba-olie.

Hoe blijven de doeken om producten heen zitten? BioBee’s bijenwasdoekjes hebben zelfklevende eigenschappen. Je vormt de doeken met de warmte van je eigen handen makkelijk direct om het te bewaren voedsel heen. 

Kunnen de doeken in de vriezer? De doeken kunnen zowel in de koelkast als de vriezer. Onder invloed van de koude omgeving vormt het met bijenwas geïmpregneerde doekje een goede bescherming tegen invloeden van buitenaf.

Blijft kaas goed in de doeken? De BioBee's doekjes zijn ideaal om kaas mee te verpakken, het doekje blijft ondanks de uitstekende bewaareigenschappen goed ademen. Je dekt er net zo gemakkelijk en snel rijzend brooddeeg mee af. Ook van fermenterende levensmiddelen zoals yoghurt blijven dankzij de ideale combinatie van isolerende en ademende eigenschappen de smaak en versheid behouden.

Hoelang kan ik de doeken gebruiken? De bijenwasdoeken kunnen maandenlang gebruikt worden, mits er goed mee wordt omgesprongen. Dat vergt wel even wat omdenken, ze kunnen bijvoorbeeld niet in de wasmachine. Gelukkig kun je de doeken heel eenvoudig met wat koud water onder de kraan schoonmaken, even laten drogen en zijn ze daarna weer klaar voor hergebruik!

Waar kan ik de katoenen zakken voor gebruiken? De bewaarzakken zijn heel handig om al direct bij de bakker je brood in te laten verpakken. Scheelt de bakker ook weer verpakkingsmateriaal, die is direct blij met je! Verse groenten en fruit doe je ook in de supermarkt direct in de zak. 

Hoe maak je de brood/groente zakken schoon? Zowel de brood- als groenten zakken kunnen op 40 graden gewassen worden en in de droger maar het liefst wapperen ze lekker droog in de wind.

Zijn ze ook geschikt voor de vriezer? De broodzakken zijn geschikt voor in de diepvries. Brood blijft het langst vers als je het gelijk na aankoop in de diepvries bewaard. En natuurlijk is de ouderwetse broodtrommel ook een optie.

Waar zijn de zakken van gemaakt? Ze zijn gemaakt van 100% katoen.

Waar zijn de pads voor bedoeld? Met mijn nieuwste product, handige herbruikbare pads waarmee je makkelijk en milieuvriendelijk je gezicht kunt reinigen, behoort het gebruik van doorgaans milieu onvriendelijk geproduceerde wattenschijfjes tot het verleden.

Hoe gebruik je ze? De doekjes zijn op meerdere manieren te gebruiken. Nat, droog, met je eigen producten of bijvoorbeeld een paar druppels jojoba olie. Met de zachte kant neem je je oogmake- up af, met de ruwe kant maak je vervolgens je huid schoon. Tijdens het schoonmaken zorgt de wat ruwere badstof voor een milde scrub waarmee al het vuil en make-up worden verwijderd en de bloedsomloop gestimuleerd, 2 huidvriendelijke handelingen in 1 stap!

Waar zijn ze van gemaakt? BioBee’s schoonmaakpads zijn zoveel mogelijk gemaakt van gerecycled 100% (geruwd) katoen. Ze kunnen het best worden gewassen in een waszakje.

Welkom bij Biobee’s, ik hoop dat wij samen een bijdrage kunnen leveren aan een schonere wereld!