Bijenwasdoek

BioBee’s bijenwasdoekje, het meest natuurlijke alternatief voor plastic en aluminium folie!

BioBee’s bijenwasdoekjes hebben zelfklevende eigenschappen. Onvergelijkbaar met het geworstel met plastic folie, maar wees eerlijk, wil je dat nog? BioBee’s vorm je met de warmte van je eigen handen makkelijk direct om het te bewaren voedsel heen.
BioBee’s kan ook de koelkast of diepvries in. Onder invloed van de koude omgeving vormt het met bijenwas geïmpregneerde doekje een goede bescherming tegen invloeden van buitenaf. De BioBee’s doekjes zijn ideaal om kaas mee te verpakken, het doekje blijft ondanks de uitstekende bewaareigenschappen goed ademen. Je dekt er net zo gemakkelijk en snel rijzend brooddeeg mee af. Ook van fermenterende levensmiddelen zoals yoghurt blijven dankzij de ideale combinatie van isolerende en ademende eigenschappen de smaak en versheid behouden.


startsetDe bijenwasdoeken kunnen maandenlang gebruikt worden, mits er goed mee wordt omgesprongen. Dat vergt wel even wat omdenken, ze kunnen bijvoorbeeld niet in de wasmachine. Gelukkig kun je de doeken heel eenvoudig met wat koud water onder de kraan schoonmaken, even laten drogen en zijn ze daarna weer klaar voor hergebruik! Verliest je bijenwasdoek zijn kracht, dan kun je hem terug sturen. Het doekje wordt opnieuw bewerkt en kan zo weer maanden mee!

BioBee’s doekjes worden ( bij voorkeur) gemaakt van gerecycled katoen en geïmpregneerd met 100% biologische bijenwas en jojoba-olie.